Devojka sedi na klupi u parku i jede sladoled. Prilazi joj neki tip:
• Ćao, mogu li nešto da te pitam?
• Naravno! - odgovori ona.
• Ali, ne znam baš... Znam da ćeš pogrešno shvatiti!
• Neee, nee, pitaj!
• Smem li jednom liznuti?
Ona mu pruži svoj sladoled, a on će na to:
• Eto vidiš, pogrešno si shvatila...
na svu srecu sladoled se nepusi, mislim nedimi 
Uđe neki smrdljivi pijanac s pocepanom jaknom i starim novinama u autobus i sedne pokraj sveštenika. Izvadi flašu s rakijom, popije u jednom cugu sve što je preostalo, štucne, uzme svoje novine i počne čitati. Sveštenik se pravi kao da pijanac ne postoji i skriva ...
- Halo, dobar dan, da li je to doktor Đoršević? - Da, ja sam, izvolite, kako Vam mogu pomoći? - E, slušajte doktore, vi ste jedan bezdušnik, jedan, jedan uništitelj jedne dobre porodice! - Zašto gospođo pobogu molim vas?!? - Jeste li vi mom mužu rekli da ...
U cilju da mladi roditelji spreče decu u čačkanju nosa kako im ne bi prešlo u naviku, često postavlju sebi pitanje zašto deca čačkaju nos. Ovaj fenomen je opisao i Duško Radović. Pored njega su nastavili studiranje i ostali o fenomenu čačkanja nosa. Za početak ...
Zašto nas zapad ne voli? Iz obaveštajnih izvora saznali su da prosečan Srbin: 1. Pije žestoko piće 2. I to na poslu 3. Jede pravo, masno meso 4. I još umače hleb u moču 5. Pije kafu sa kofeinom 6. Eventualno zaslađenu pravim šećerom 7. Cerealijama ...
Ustaje žena u pola noći jer je primetila da joj muž nije u krevetu. Nalazi ga u kuhinji kako pije... - Šta radiš to?!? - Draga, sećaš se kad si imala 16 godina, i kad smo izlazili? - Naravno, to su mi najlepše uspomene. - A sećaš se kad nas je tvoj otac uhvatio u mojim ...
Došo mali cigo kući, izbrijane glave. Gleda ga mama i kaže: - Enese sine šta uradi od sebe? - Ja sam ti ga mama skinhed! - Koji skinhed oca ti ciganskog! I izudara ga ko vola. Jedva cigo pobeže do dvorišta kad tamo otac dolazi ...
Sedi Haso na prozoru četvrtog sprata. Čuje se neka buka. Narod se okupio i naravno, gleda šta će da se desi. U tom nailazi Hasov najbolji drugar Mujo. Videvši šta se dešava reši da pritekne u pomoć. Ulete on u zgradu, paf na vrata, zatekne Hasa kako mirno ...
Sedi Perica uplakan nad sveskom, priđe baba i pita: - Perice, sine, zasto plačeš ? - Radim domaći iz srpskog. - Pa, zašto plačeš? - Treba da napišem sastav na temu Zašto krava tužno gleda :šmrc:, otkud ja to znam. - I zato plačeš? Nemoj dete plakati...