Ode mali Perica kod tate i počne se žaliti kako na plaži ni jedna devojčica neće s njim da priča. Kad će njemu otac:
- Radi što sam i ja radio, staviš krompir u gaće i videćeš kako se lepe za tebe.
Uradi to Perica i drugi dan dolazi kod oca:
- Pa sad još više beže od mene…
Na to će otac:
- Krompir ide odnapred!
oa sto nerece ranije , upropasti pericu 
Pita mali zemljotres velikog zemljotresa: - Boga ti, šta se desi kada ti udariš? Odgovara veliki: - Ma joj, svašta, pogine 100.000 ljudi kad udarim blizu grada! A ti? - Ma ništa, malo zaljuljam lustere, i to je to. Opet pita mali: - A šta se desi kada ti udariš ispod ...
Dečaci i devojčice ...
Vukodlaci, vampiri, duhovi, devojčice s lutkama u rukama...koga ne biste voleli da sretnete? Kad biste morali da odgovorite na ovo pitanje, šta mislite koliko vas bi izabralo devojčicu sa lutkom u ruci? Mali broj, sigurno, ali ne i u Španiji gde je snimljena Skrivena ...
U cilju da mladi roditelji spreče decu u čačkanju nosa kako im ne bi prešlo u naviku, često postavlju sebi pitanje zašto deca čačkaju nos. Ovaj fenomen je opisao i Duško Radović. Pored njega su nastavili studiranje i ostali o fenomenu čačkanja nosa. Za početak ...
Uđe neki smrdljivi pijanac s pocepanom jaknom i starim novinama u autobus i sedne pokraj sveštenika. Izvadi flašu s rakijom, popije u jednom cugu sve što je preostalo, štucne, uzme svoje novine i počne čitati. Sveštenik se pravi kao da pijanac ne postoji i skriva ...
- Halo, dobar dan, da li je to doktor Đoršević? - Da, ja sam, izvolite, kako Vam mogu pomoći? - E, slušajte doktore, vi ste jedan bezdušnik, jedan, jedan uništitelj jedne dobre porodice! - Zašto gospođo pobogu molim vas?!? - Jeste li vi mom mužu rekli da ...
Zašto nas zapad ne voli? Iz obaveštajnih izvora saznali su da prosečan Srbin: 1. Pije žestoko piće 2. I to na poslu 3. Jede pravo, masno meso 4. I još umače hleb u moču 5. Pije kafu sa kofeinom 6. Eventualno zaslađenu pravim šećerom 7. Cerealijama ...
Pandur Sima na ispitu za inspektora ... Reci ti nama, druže Simo, zašto se voz čuje da ide i kada ga ne vidiš? Pa to je jednostavno... Uzmemo recimo kompoziciju voza.... Lokomotiva ne igra neku značajnu ulogu, pa je možemo zanemariti. Ostaju dakle samo ...